creepy sundaylight.



min syrra är rädd för mina naglar på sista bilden. och mamma tycker jag ska vara stolt som har långa naglar. jag använder dem till att klösa min syrra. det kan behövas ibland. naglarna - min bästa tillgång. nu ska jag ta kan-jang medicin för förkylningen. sen dra täcket över huvet... sov gott allihoppa!

nobody see you like i do.



ros hennes. fodral gina t. 

skola imorgon. no-prov på torsdag. mycket att stå i denna vecka. en gammal kompis smsade mig igår. skrev att hon saknade mig. ja. det var jättelängesen jag träffade henne. skulle ju vara kul om vi åkte och shoppade i jakobsberg eller nåt nån gång. kul att hon tänker på mig. inatt sov jag som en sten. kändes det som i alla fall. och filmen pearl harbor var underbar igår. älskar sorgliga. tragiska filmer. då kommer ju tårarna. samma är det med titanic. lyssna.


my closet is a mess.



en liten titt på hur min garderob ser ut just nu. jag lovar. den var mycket mer VÄLSTÄDAD innan syrran klampade in och letade efter en tröja. min tröja.

relax, don´t do it.

robe-acne.jpg

foto.

johannas zimmer.



skrev en lång text nyss och allt bara försvann. förvandlades från trötter till arger nu. hur som helst ska jag ner och äta svampsoppa nu. liebe. love. kärlek. tchüss!

she´s got the look.



foto.


sådär höstfin vill man ju vara nu. kavaj. sjal. hatt. hela köret.

for the sun.



skjorta veromoda.

addera en hemsk förkylning och trötthet. där har ni min dag. nu ska jag lyssna på regina spektor. hon sjunger så fint. trist att jag inte kunde hänga med och bada i simhallen idag med syrrorna. hoppas att ni mår bättre än mig. förresten. har ni sett detta? hon är så kreativ! kramar!

kräftan.

jag tror stenhårt på horoskop. ett jättestort intresse för mig. jag läser mitt horoskop varje dag. ibland stämmer det inte alltid riktigt in. men ibland raka motsatsen. horoskop. eller astrologi kan man ju också säga. det hjälper en så mycket liksom. man vet hur man ska ta dagen och så. det är som en planering av dagen. typ "idag ska du hålla dig inom ditt skal, bla, bla, bla". hur som helst är jag född i kräftans tecken. vad är ni? här kan ni ju alltid kika in. denna astrolog skriver så roligt och bra! stämmer oftast in rätt bra också.  

"I kärlekshänseende händer det omvälvande saker. Då du är som mest nöjd möter du en person som vänder upp och ner på hela din tillvaro. Det här vill inte du. Men tyvärr! Den känslomässiga upplevelsen blir alltför stark för att du ska kunna stå emot. "

traume-freitag.



monki. topshop.

en sak som jag gått och tänkt på dem senaste dagarna är hur klumpig jag är. ja alltså. iförrgår välte jag vattenglaset på golvet. men som tur var pajade inte glaset. och igår. kaboom! glaset i golvet igen. men jag hade druckit upp själva vattnet. till min förvånan gick glaset inte sönder. sen idag i skolan så skulle jag hämta mjölk på lunchen. samma visa igen. eller okej. inget glas-tappande. men nästan. hällde ut lite på tårna bara. och nudå. "höll på att knuffa ner glaset igen för sisådär tredje gången (i rad) i golvet. men icke san icke. tur i oturen kan man säga!

somwhere i belong.



sommaren i skåne. här trivdes jag inte lite grann. säger som min syrra. "här är det ju så fint att man vill bo här". hon syftade nog på havet. saltvattnet som man kan styla håret med. den bomullslena sanden mot fötterna. salladen (ja, jag åt en sallad xxxl... som jag inte orkade käka upp. men vad god den var! skaldjur. ruccola. lax. mmm) inte mycket som var dåligt där inte. skåne - my place.


snyggve.


foto.

hon är hetare än en solig sommardag. är hon inte cool så säg?

that hyped minimarket shoes.

Boot Wedge Black

mamma tycker att dem ser plastiga och billiga ut. vi har olika åsikter - jag älskar dem! ser nästan ut som ett par dr martens med klack. fast snyggare. 2500 får man klämma ut ur plånboken om man vill ha dem. trist...

put yourselfs on record.



foto.  

vänta er inte hundra inlägg från och med nu. jag är nog nära på att få feber. förkyld och halsont. bye bye stockholm-tripp med fastern på lördag! där rök den liksom. känner mig inte pigg på något just nu. men jag gjorde klart no-frågorna i alla fall. ansträngde mig rejält för att hålla ögonen öppna idag i skolan kan jag säga. tur att man inte var ensam om det. skönt med fredag imorgon. eller vad säger ni? nu - vila. sen - käka. efter det - dumburken.

breaking it up.



kan ju i alla fall låtsas att jag har röda läppar just nu. men i verkligheten är dem fnasiga och färglösa. oj, juste. mat var det!  

i´m sick and tired. maybe some pancakes with strawberryjam will share me up?



är sjuk. förkyld och halsen värker. lite dumt var det kanske att gymma idag då men... det gick bra ändå. känns som (hela) bloggvärlden har smittat mig. ska vi starta sjuk-klubb? snart blir det ugnspannkaka med jordgubbssylt för min del. hoppas att några av er är friska i alla fall. en grej som "piggar" upp mig är karoline här uppe. hur gör hon egentligen? det slår aldrig fel... supersnyggt!

guten morgen.

hallå i stugan! nu har jag yogat och ska gå ner och käka frukost. jag känner att jag har väldigt ont i halsen och näsan bara rinner. lite te skulle sitta på sin plats. ni får ha en bra dag! kramar på er!

go for a ride?

whyred

snygga "ridstövlar" från whyred. tråkigt bara att prislappen är 5000 pix. annars hade jag haffat dem direkt. om dem typ kommit från dinsko eller nåt. höga skaft är fint! nä. nu ska jag hoppa in i duschen. sen sova som en sten. försöka kan man ju göra i alla fall. nattinatti!  

newfoundlove.



korsett. eller bustier som man också kan kalla den. 35 kronor på secondhand. den bara hängde ensam där på galgen. jag haffade den! den är i spets. tänkte bära den med en enkel vit t-shirt under. alldeles ypperligt perfekt. annars så testade jag en underbar svart kavaj med draperingar (så tror jag det heter)... kanske lite cirkusdirektör-varning om ni vet vad jag menar. men jag menar. den var ju hur snygg som helst! kort och tajt. den lade jag undan för lite betänketid. lade även undan ett par levi´s femnollettor.

tonight we have arrived.



bilder från gårkvällen. mina skor och sofies skor. haft en bra dag?

my heart decide.


nu blir det duscha och sen te med en bra bok till sällskap! ha en skön kväll hörrni!

natalia c and irina k.



foto.

same but different.



armband glitter. kofta veromoda. linne twilfit. tights lindex.

toast. choklad-oatley. precis vad jag käkade nyss, hemkommen från skolan. gottgottgott.

i end the day with some pictures of my room.



1. jag gjorde om min loggbok igår. innan var den svart och tråkig. nu har den höstens trender på sig.
2. andra sidan av loggboken. jag inbillar mig att det blir roligare att planera dagen i skolan nu.
3. några böcker. ebbas stil. makeup!. retro. bra inspiration.
4. en massa magasin. många av dem är elle...

för nån timme sen så var jag ute på äventyr med min kompis S. vi satte oss på en läktare och snackade om saker. och sen så hoppades jag att mina småsyrror inte skulle hitta oss. men det gjorde dem ju. fast vi hade kul. cyklade runt kvarteret. vinglade lite på cykeln. syrran satt ju där bak. ni kanske får se lite bilder av dagen  imorgon. men nu måste jag sova. skola imorgon ju. det funkar inte att lägga sig halv elva som man är expert på att göra. jag somnar liksom inte. efter några timmar. men nu ska jag sova... godnatt på er!

forget about my tainted heart.



hoodie bondelid. linnne åhléns. armband glitter. tights lindex.

nu tänkte jag ringa en kompis. och sen så behöver jag ju röja på rummet. hundhåren på mattan och alla saker som ligger och skräpar på bordet. ni får ha en bra dag!

enough sharp shoulders.



hope har snygga saker. denna kavaj har lagom vassa axlar. jag har ju en skinnjacka som jag fått (lånat) av mamma. som bara ligger och dammar på stolen. kanske skulle använda den nån gång? ja, om det inte vore för dem breda axelvaddarna som sitter fastsydda! men kanske nån dag så...

i go to bed with my chic-lit book.

icanstillhearthewaves by danske.


foto.

nu ska jag sova. eller okej. jag ska läsa lite först. godnatt på er! sleep tight! schlaf gut!

i want this. it will fit perfect in my autumn-wardrobe.



äggformad kappa hennes. tyllklänning hennes. halsband topshop. klackar dinsko. tygkasse topshop. strumpbyxor hennes.

nu tror jag att jag ska gå ut och sätta mig på studsmattan. är ju fint väder ute. vad gör ni en lördag som denna? kramar på er!


marc jacobs on television.

Marc Jacobs i arbete. Foto: Arte 

missa för guds skull inte dokumentären med marc jacobs på tvåan ikväll. klockan sju. designern visar sitt arbete hos louis vuitton. spännande spännande!

the flower probably died but it´s okay.

 



kavaj secondhand. tröja gina t. smycken glitter. tights lindex. väska present.

nja, riktigt såhär ser jag inte ut just nu. ta bort kavajen. t-shirten och väskan. och vagabondklackarna (som inte syns) också. addera en oversize-långärmad tröja. så ser jag ut just nu. klackarna måste ju användas nån gång. inte bara på veckorevyn-fester... ser att jag har kvar sabrina - tonårshäxan på dörren. den måste jag ju ta bort nån gång. är liksom inget fan av den serien längre. det var ju några år sen jag kollade på det. efter skolan dårå. först var det sabrina. sen så kom huset fullt (mest för att mary-kate och ashley olsen var med)... och jag minns att jag alltid värmde rostmackor med ost på i micron. ibland blev det med jordnötssmör på. det var längesen det. historia nu.


miss it.


vad jag längtar tillbaka till skåne... havet. tistranden. maten. allt! men nu är det slut på det roliga. nya tuffa tag. försöker intala mig själv att det kommer att gå bra i skolan. även fast jag kommer riskera att slita ut mig i slutändan! men det kanske det är värt. det var det ju förra terminen om man ser tillbaka... så jag kör på!

fantasticfour.



fyra plagg som jag är extra förtjust i just nu. så snyggt att det inte går att beskriva. spets. collagetröja. sammet. rutigt. såhär ser jag gärna ut i höst!


blackallover.



klackar vagabond. chinos lindex.

är liksom ganska kär i dessa pjucks. som ni kanske har märkt? men dessa är ju minst lika snygga dem. mitt utvecklingssamtal gick bra. och nu är jag klar med mina hemstudieuppgifter. sitter här och dricker blåbärste (favorit) och kollar igenom matten... vad gör ni?

everyday, i take a sneak-peak at these blogs.



miriam
antonia

bra inspiration när man har tråkigt. nä nu måste jag sova. ska ju upp tidigt imorgon för att gymma och sen blir det utveckingssamtal med min lärare. godnatt på er mina pussgurkor eller nåt. kunde inte komma på något bättre såhär tjugo minuter över tio på kvällen...

melting words.



foto. 

oj, nu tror jag min faster ringde på telefonen. jag som hade glömt bort att hon skulle ringa idag. så jag tänkte ringa henne, men slapp. åh vad jag vill in till huvudstaden med henne. shoppa höstkläder (behövs verkligen!) och som vi alltid brukar göra: käka sushi. gott som 17.

though i´m kind of lonely i feel fine.



tröja secondhand. väska gammal present. hårklämma hennes.

den där väskan drog många blickar till sig häromdan i skolan kan jag säga. kanske för att den är så stor? och rymlig. älskar rymliga väskor. och det kinesiska tecknet står för (tro nu inte att jag är feminist) kvinnlig styrka.

you think you know, but you don´t.



body (här som tröja) gina t. shorts soc...      

idag har jag: käkat gröt till frukost, poweryogat, gått ut med hunden, duschat, pluggat, pluggat igen, stekt två hamburgare, satt igång filmen askungen åt syrrran, hängt upp kläder på tork, tagit in kläder på tork för att det började regna ute, startat diskmaskinen, blivit bjuden på tuggummi av andra syrran. i den ordningen. och nu sitter jag här med huvudvärk och slurplar blåbärste. snart blir det majskolvar till middag. yummie!


after school i bought some secondhand-clothes.




stickat. nät. båda från en andrahandsaffär.
 var nära på att slå till på en vit nättröja istället. men tänkte att "svart kommer jag använda mer". glader är jag. hände en liten rolig grej i kassan. eller rolig och rolig. bestäm själv. i alla fall. jag skulle ha betalat 70 spänn (inte något att snacka om det heller men...) för båda. men fick det för 35. hon måste ha haft solsting den dagen! lite kul var det allt. lade undan ett par levi´s 501:or när ja ändå var där. tänkte kllippa dem till shorts. men de kan ju också vara snygga som dem är. lite uppvikta nertill sådär.


shoesheaven.



rizzo. bianco. dinsko. dinsko. topshop. topshop. docs. keds. dinsko. hennes. hennes. dinsko. dinsko. topshop...

"hey, i put some new shoes on and suddenly everything was right" . ja. om det ändå vore så. man tar på sig sina nya pjucks och plötsligt var allt okej, rätt. men drömma går ju! för utan drömmar hade ju allt varit jättetrist. dessa skor uppradade på skohyllan vore ju inte fyskam om man säger så. men om jag ska hålla mig till verkligheten nu så behöver jag i princip två par skor i höst. docs och klackarna från dinsko (sista raden längst åt vänster).


hejhalohey.



foto.

första skoldagen. lärarna kastade en massa uppgifter i ansiktet på oss. det första dem gjorde. nästan. men syslöjd är ju kul. fick i uppgift att sy ett klädesplagg eller en sittmöbel. jag ska sy en kjol. har hela idén klar i skallen. men hur den kommer se ut får bli hemligt. hoppas ni gillar överraskningar. men hur som haver. dagen gick i alla fall bra. sweet dreams!


summer08

tänkte bara berätta lite om min sommar. vad jag gjort på lovet och så. jag är jättenöjd. men så utvilad tills skolan börjar imorgon vet jag inte. men det kommer nog gå bra! börjar nian. sen väntar gymnasiet. hur som helst. här har ni vad jag gjort i sommar...   



1. varit i skåne
2. varit i danmark. gått på zoo och tivolit i köpenhamn
3. varit i skara sommarland (det var den bästa bilden jag kunde hitta. här sitter vi i bilen på väg till skara. hann inte ta så mycket "andra" bilder där)

nu ska vi köra en grej som man gjorde i lågstadiet förut. roliga timmen. typ...  vad har ni gjort i sommar då?

pancake with vanilla icecream and strawberrys.



min lunch. nu ska jag och syrran ut och cykla med hunden. kärlek till er!

the jacket.



h&m. h&m. bikbok. ellos. topshop. topshop. h&m. topshop. topshop. topshop.

jag vill helst ha två jackor i höst/vinter. och det är en skinnpaj och en kappa. såg en finfin röd kappa på b. young som jag skulle kunna tänka mig. men om jag ska välja skinnpaj så vet jag att emmaus secondhand i huvudstan har snygga.


montag.



tröja mammas. armband glitter.

idag måste jag köpa sofis mode. karoline är ju med! och imorgon drar skolan igång igen. på fredag har jag utvecklingssamtal. vad ska ni hitta på idag då?

hanging out.



tjejen som tagit detta foto är 15 år. ni läste rätt. 15 år. som jag då. och hon tar helt underbara bilder. här kan ni läsa en artikel om henne. hon säger själv att hon gillar drömmande, feminima foton. och att hennes drömfoto utspelar sig på ett sjukhus eller i ett stort marie-antoinette palats med en modell som gemma word, natasha galkina, twiggy eller scarlett johansson. jag har fortfarande svårt att inse att hon bara är 15 år gammal. jag menar, hon är ju helt fantastisk! jag ryser när jag ser hennes bilder. känner riktigt hur håren på armarna reser sig. fråga mig inte varför. men kanske är det för att jag just ryser av de vackra bilderna. kolla bara in hennes flickr. nu börjar jag ju bli lite sugen på att jobba som fotograf. eller det har jag varit ett tag nu. men alltså. en bild kan ju säga så mycket. man kan få så många känslor som man liksom inte känt tidigare. och man behöver inga som helst ord för att beskriva bilden. det är något extra det. väldigt fint tycker jag. det är något speciellt med fotografier. när ni ändå läser detta, så får ni inte glömma att kolla in hennes sida. nu ska jag ta en stor kopp blåbärste med en bra bok som sällskap. godnatt!

http://thatshot.blogg.se/



karoline

när jag såg denna bild så tyckte jag att hon såg ut som en modell. som hämtad ur ett modereportage i elle eller nåt. karoline, du ska hålla på med mode!

stentvättat.




stentvättade jeans från cheap monday. kanske världens skönaste jeans. om ni aldrig har testat ett par så tycker jag att ni ska göra det. själv har jag två par. mörkblåa och gula. dem gula är bara lite för långa i benen. läste förresten att Esther lyckats haffa ett par för ynka 100-lappen?! från början kostade dem nog runt 400-500 skulle jag tippa på. vilket fynd! dem måste jag kolla efter.


daylight.



idag tänkte jag fortsätta på chiclit-boken och gå ut. skolan börjar på tisdag så snart får man börja gå upp tidigt igen. nästa helg så kanske jag ska till min faster i sthlm. behöver shoppa en jacka, skor och ett par jeans. helst skinnjacka, klackar från dinsko och stentvättade jeansen (ni vet vilka ja menar va?) från cheap monday. ha en bra dag!

cool.



det här är riktigt snyggt. bikboks stylebook. kolla!

Rookies & Players ss/2009

gdafdgdfgdgdgfd

oella. urban buzz. siska...

foto.

riktigt snyggt. rookies. nykomlingar i designbranchen. tror att dem kommer lyckas super!

vi kommer att dö samtidigt du och jag.



klackar vagabond. shorts soc. body (här som tröja) gina tricot...

before i go to sleep, i read my favourite chic-lit book.



är trött. ska sova nu. men bara anstränga mina ögon lite grann först. ja, jag är helt besatt av boken "stella & sebastian" om någon undrade! syrran har nog lite rätt i att jag är en boknörd trots allt. men bara liiite av en, right? först blogg-nörd och nu bok-nörd. vad blir nästa liksom? chaíte-nörd? okej. det är jag ju redan. finns inget bättre som släcker törsten. okej, vatten kan vara väldigt gott ibland. en helt annan sak nu. på söndag ska jag och min kompis E på bio. inget bestämt ännu. men om vi gör det så ska vi se på mamma mia. alla säger ju att den är så bra (så bra att vissa ser den igen) så nu ska vi se vad jag tycker. den verkar ju riktigt bra. i alla fall det lilla jag sett av trailern. just, det. läsa bok och stupa i säng var det. godnatt mina bumbibjörnar!

almahalmahalmah.

bild till artikeln

foto.

kom nyss hem från en härlig cykeltur med syrran och kompisen (okej, hon åkte moppe). var meningen att vi skulle till ett bad. men s hittade inte dit så vi hamnade på ett café kan man säga. köpte klubbor gjorde vi.lakrits, mm. sen när jag kom hem satte jag mig framför datorn och klickade mig till sthlm streetstyle... och då dök Almah upp. Så himla snyggt! chinosen var en riktig höjdare. och som många säger: hennes hår är underbart! jag kan inte annat än hålla med. Almah, du borde bli modell en vacker dag! kolla in hennes blogg här.

overall.



alla overaller är från topshop. tänk er att ha dem till ett par high heels. så snyggt!


the way it turned out is still a mystery.



lite bilder från gårdagens kvällspromenad. nu ska jag läsa chic-lit bok. när skolan drar igång igen så kommer ja inte att uppdatera lika mycket som jag gör nu. det förstår ni säkert. men visst ska jag klämma in ett inlägg då och då! ni får ha en bra dag hörrni!

frühstück.



Meine Frühstück bestehen aus Weintrauben, Brei und Knäckebrot.

övade bara mina tyskakunskaper lite grann. vad jag käkade till frukost.

me in action.

Höger- eller vänsterhänt: höger.
Humör just nu: just nu är jag glad. kanske för att "sweet love generation" spelas på radion?
Favoritgodis: älskar choklad.
Är det nåt du absolut inte äter: kalvsylta. blodpudding.
Kläder just nu: hoodie. tubtopp. shorts.
Musik just nu: the kooks.
Vad sa du senast: "det knackar på dörren, öppna E".
Höstplaner: skola. träning. kompisar. shopping.
Fisk eller badkruka: fisk. lätt.
Saft eller alkohol: saftkalas!
Hur många kuddar sover du med: en mjuk sak.
Favoritväder: när solen steker.
Spelar du nåt instrument: har en gitarr som bara står och dammar mot väggen. svaret är nej. spelar aldrig på den.
Morgon- eller nattmänniska: nattuggla.
Sparare eller slösare: kan vara både och. beror på... oftast sparare.
Bästa film: titanic. hata göteborg.
Tror på liv på andra planeter: ja, vem vet?
Kommer du ihåg din första kärlek: ja.
Älskar du henne/honom fortfarande: nope.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: evig kärlek. ja.
Ser du på kärleken som ett misstag: nej. det är ju något underbart.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 eller 3 små pysar.
Bio eller promenad: båda är lika mysigt. men på bion håller man tyst. promenix med kompis är bättre för då pratar man med varann.
Är du kittlig: ja. jättekittlig. överallt. men speciellt i armhålorna.
Snarkar du? nej säger jag själv. men min syrra påstår att jag gör det.
Rädd för insekter? usch. ryser bara av att höra ordet. svaret är ja.
Äckligaste insekten: geting. broms. harkrank. spindel.
Det här är jag bra på: att duscha för länge.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? kunna flyga vore kul.
Vad vill du jobba som? har många drömmar. men modejournalist. fotograf står högst upp på listan. har funderat på författare också. men det skulle jag nog tröttna på tror jag.
Chips, morötter eller godis? candy.
Pizza eller hamburgare? pizzapizza. calzone dominerar.
Skriver du dagbok? bloggen får vara min dagbok. annars har jag en masse dagböcker som ja fick när jag var mindre i presse. men skriver inte i dem längre.
Har du nån flickvän/pojkvän? nej.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? nej. aldrig.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) städast för tillfället. mitt humör styr allt. just nu är allt på sin plats. bara att det är dammråttor under sängen.
Gungar du på stolen? japp.
Vilken hand håller du gaffeln i? höger.
Hur är din drömtjej/kille? en med cockerspanielögon och brunlockigt hår. okej, det var den ytliga biten. på insidan ska han vara trevlig. snäll. glad. rolig att vara med.
Hur många syskon har du? 3 småsystrar. jag är äldst.
Är du rädd för blod? oja. superkänslig för det.
Saltar du på maten? ibland.
Gillar du att sjunga? ja. till låtarna som går på radion. när jag dammsuger mitt rum.
Anser du att du är stark? nej. eller bara ibland. efter ett boxpass t. ex. då bits ja, hah.
Vad gör du om du får hicka? jag gör inget. dricker i alla fall inte vatten uppochner. men det funkade med lingonsylt i skolan förut...
Kaffe, te eller inget? chaí. blåbärste. mumsfillibabba säger jag bara. och så en bra chiclitbok som sällskap.

elinblogg.blogg.se/majalok.blogg.se.

 

elin titta här vad hon syr fint!
maja kolla in vilka vackra bilder!

elin och maja. stora favoriter.

svaren.

här är svaren från min lilla frågestund!

har du någon stilikon?
svar: jag inspireras av många bra bloggar som t. ex. lisaplace, thatshot, dirtyglam. och fashiontoast. annars så finns det fina personer som jen brill och core kennedy som jag beundrar. modemagasin inspirerar också.

vad har du för kamera?
svar: den heter samsung digimax a503.


bästa skönhetsprodukt?
svar: det finns så många bra i sminkdjungeln. men något som är a och o i min sminkväska är concealer, mascara och läppglans. annars har jag en jättebra rengöring från clinique. låter kanske tråkigt med rengöring men den är lyxig!


rising up.



hoodie bondelid. tubtopp mq. shorts soc...

fick ett ryck i morse. en massa idéer som ploppade upp i skallen. tänkte rensa den och skriva en berättelse/novell av något slag. jag gillar ju att skriva så...

i go to bed with sofie´s fashion.



ska krypa ner i sängen nu. med sällskap av nya sofis mode och till ljudet av regn som smattrar mot fönsterrutan. eller nu har det väl slutat regna förresten. önsketänkande eller något. nästa vecka börjar jag gymma igen. jag lade liksom ner det nu under sommarlovet. lite trist att låsa in sig på gymmet när solen skiner. men nu är det ju perfekt när skolan börjar och det regnar. eller nåt i den stilen. sen vill jag börja simma. simma längder alltså. som alla gamlingar gör. forsätta med boxen tänker jag också göra. hah, vad sporty spice jag låter nu då! Förresten så kollade jag på nån serie på fyran nyss... fallen angel hette det. den var hemsk men bra. hemskt bra kan man säga. för några timmar sen kom min mamma hem från riga också. hon köpte ansiktsrengöring från clinique till mig. glader är jag! och nu ska ja som sagt krypa ner i bingen. sov så gott era söta saker!

love diary.



foto.

nästa vecka ska ja kanske till stockholm (känns som en evighet sen) och shoppa. är i behov av höstkläder. Kan ju inte gå runt i blommiga minishorts när skolan drar igång igen. nä nu ska jag vila. mår jätteilla. kunde inte ens käka upp köttfärsås och speghettin nyss. inte sugen på nånting annat än att sova. loveliebekärlek.


babysitter.



skjorta mammas. linne åhléns. hårklämma present från veckorevyn...


barnvakt idag igen. men denna gång med andra syrran som sällskap. många syrror att hålla reda på, hörrni. nu ska vi hämta den ena på fritids i alla fall. kramar på er!

vinn fotografering!

Klicka f?tt st䮧a bilden

Jag är med i Emelie Ohlssons tävling på hennes blogg. Man kan vinna en fotografering. Häng på ni också! Här ser ni hur man gör för att tävla.

jenbrill.



foto.

jen brill. för att hon är så snygg. bustiern/linnet på andra bilden är helt underbar på alla sätt. sett en liknande på h&m som jag kanske ska slå till på. ska jag?

the words are written in the air.



foto.

nu är jag hungrig. magen kurrar efter käk. tänkte fortsätta på min chic-lit lite senare. sofis mode måste köpas också. efter det tänker jag röja på rummet. glöm förresten inte frågestunden som jag har fortfarande. väldigt blygsamt antal frågor. så fråga på nu! ni vet ju nästaninte något om mig så om ni ställer några frågor så lär ni känna mig bättre!

stine goya ss/2009 i köpenhamn.



foto.

jag gillar idén med att ha en "leksaksvärld" i bakgrunden. och dem tvåfärgade strumpbyxorna på modellerna. annorlunda och snyggt! och dem guldiga kilklackarna! men allt var inte tipptopp. mycket harembyxor och pyjamas-liknande saker... såna saker kan man ju hoppa över. färgerna gick i grått, orange, gult, svart, guld och silver. glitterbyxorna kan jag också skippa. men visst fanns det några guldklimpar. annars hade jag ju inte gjort detta inlägg.

love is a colour.


måndagskväll.

För några timmar senså kom jag hem från stan. min kompis E sjöng på scen! Något som jag aldrig skulle utsätta mig för. Hon var jättedukttig! även fast piano-killen klantade sig lite så klarade hon det super. tog upp kameranvid ett tillfälle och filmade henne. nu ska jag sova. den 19 börjar skolan. tillbaka till de gamla rutinerna; stiga upp tiiidigt, passa bussen, plugga... ja, det vanliga. men lite kul är det ju att jag börjar nian! sov sött i rosenrött!


love me tender, love me sweet.



foto.

psst! glöm inte frågestunden...

bruuns bazaar ss/2009



foto.

Det här är rysligt snyggt. som om ögat aldrig skådat något vackrare. Jag tänker väldigt mycket på bootsen nu. Självklart syftar jag på kläderna också. Och den enkla, slarviga håruppsättningen: hästsvansen. Plaggen är luftiga klänningar, tajta fodral, overall, tubtopp och shorts. Materialen är både i stickat, linne och bomull. Färgerna går i grått, korall, svart, mullvad, vitt, brunt och beigt. Chict, snyggt och vackert på en och samma gång! Med dessa kläder i garderoben nästa sommar så behöver man nästan inget mer. Satan i gatan, vad snyggt!

every step i take, every move i make.

Photobucket  

foto.

nu ska jag ut med hunden. sen ska jag fortsätta läsa chic-lit "stella och sebastian". den verkar riktigt bra. tack för era fina kommentarer. jag blir så glad. kärlek till er!




big love.



dinsko, hennes, bikbok, hennes, weekday, lindex, docs, topshop...


sådär nånting. nu tror ja att jag fått med allt. om inte det så har ni ju min lista för hösten/vintern här.


i figured out that the happiness was you.



top aa. hotpants gina t. ros hennes. armband glitter. wayfarers glitter. sandaler dinsko.

nu ska jag käka hamburgare med ena syrran. sen så ska vi hämta den andra syrran på fritids. ni kanske märker att jag är babysitter idag?


like sunshine of a rainy day.



tröja mammas. armband glitter. rosor hennes. vägglus syrrans. lippstick isadora...

tog ett dopp i poolen nyss. härligt. nu börjar det bli dags för käk. majskolvar och kött skriker magen efter. igår kväll satt hela familjen bänkade framför dumburken och kollade på filmen "underbar och älskad av alla". mysig film med många fina inslag av humor. kramar till er!

autumn/winter-list.



Skor
svarta lackade docs. klackar som dessa.
Väska
stora rymliga väskor. gärna den svarta som ja gjorde på syslöjden i skolan.
Jacka
oversize-kavajen och skinnjackan är hett. men även en härlig kappa i nån knallig kulör.
Jeans det stavas stuprör. gärna ett par stentvättade. den billiga måndagen har sköna par.
Halsdukar en stor och lång halsduk som man kan vira flera varv.
Klänning tajta fodral. lila och svarta tilltalar mig. aa har fina.
Skjortor min nya från veromoda.
Toppar linnen lager på lager. grå mag-tischa. en randig långärmad vill jag också ha.
Koftor
såg en orange lånngkofta som såg mysig ut från h&m/divided. den vore ju inte fel.
Solbrillor rayban clubmasters. wayfarers. aviator. you name it.
Accessoarer stora, artdecó-inspirerade halsband. och ringar. lager på lager. addera en hatt.
Färger dova färger. svart och grått tar upp stor plats. men även färger som orange, plommonlila och rött.
Strumpbyxor alarm-röda. heltäckande svarta. rosa. lila. h&m och twilfit har snyggasnygga.
Väst svart stel väst. med en enkel vit tee under.
Jumpsuit med strumpbyxor på benen.

lite som hopes.

RICH Sling Back Sandal

Ingen har väl missat att topshop har världens snyggaste skor. ja, väldigt många i alla fall. likaså zara. dem här uppe är ju väldigt lika hopes pjucks. i modellen syftade jag på.

min framtid.



livet leker och det är dags att flytta till en egen lya. lutar åt en lägenhet mitt i city. ett pytte-krypin. älskar att möblera om och inreda rum. slänger mina kläder åt alla håll och kanter och njuter av friheten (ingen syrra som klampar in i rummet likt en elefant) ställer sängen vid fönstret, alltid lika skönt att känna vinden från det öppna fönstret på morgonkulan som fläktar i ansiktet. en spegel så att ja kan greja mina (dåliga) hårdagar. hänger upp kläderna prydligt (likt en perfektionist) på fina galgar i garderoben (drömmen är en walk-in-closet). min dyra klänning som ja är så rädd om får skymta en aning när ja stänger garderoben (bara för syns skull). laptopen läggs på bordet, the kooks går på högvarv på stereon i hyllan, modeböcker och gamla nylonmagasin ligger och skräpar i stora högar på golvet... dansar av glädje runt i drömlyan med nya killerheels på fossingarna, på det lackade liminat-golvet. snurrar runt 10 varv gör ja och flaxar med armarna likt en fågel med vingar. blir ur i bollen av allt snurrande, så ja går till köket, slurplar i ett glas med vatten i ett nafs. går ut en stund i den friska luften. shoppar en ben & jerry-glass, hyr SATC-filmen. går hem till fåglarnas kvitter, en gubbe ger dem brödbitar. kommer hem, välförtjänt av min ben & jerry som belöning av att ja funnit min lya. sätter mig ner i skinnsoffan med en duns. sätter på dumburken med SATC på skärmen. softa bananer. glufsar i mig glassen. ringen på telefonen efter filmens slut. "ingen dum telefonförsvarare", tänker jag. julia, min kära vän är bakom luren. oj, så fel man kan ha ibland. snackar skit hela natten lång. om allt mellan himmel och jord. istället för att slå klackarna i taket, ligger vi och snackar om kärlek, flytten, familjen, resor, mode, vänner, livet, ja allt. efter vårt mysiga samtal, stupar ja i sängen med senaste nylon framför mig. sover sen som en sten. vaknar till ljudet av att brevbärarn kastar in post i brevlådan. läser morgonblaskan, dricker min kopp chai-te (obligatoriskt om du frågar mig). funderar på allt, llivet går på räls just nu. tänker i mitt stilla sinne att idag väntar en ännu lika underbar dag som igår.

i tried to see the good in life, but the good in life seems hard to find.



foto.


tänkte börja på en ny chic-lit. med en kopp earl grey-te som gott sällskap. stella och sebastian heter den. skulle visst handla om ett kärlekspar. kärlek till er. ni är så fina. så fina att jag vill träffa er alla i det verkliga livet någon gång!

frågafrågafråga.

Nu vill jag att ni rensar era skallar och frågar mig precis vad ni vill. Ös på med frågor i kommentarerna bara! Sen svarar jag på alla frågor. Fråga på nu! Kan vara allt ifrån mina intressen, mina kompisar, favoritfärg, tv-serier till om jag är vänster/högerhänt... ja, allt! Kör på nu!

sodacream.



hoodie bondelid. klackar vagabond. armband glitter...


kikar på dessa bloggar just nu: dirtyglam och fashionflash. underbara bloggar. underbara människor också. musik.  


walkies.


nu ska ja och syrran ut med hunden. han gnyr.

bzr SS/2009 i köpenhamn.



foto.

Min lillsyrra brukar alltid säga "det var inte gott, det var jättegott" när vi sitter i köket och käkar mat. jag säger likadant i detta sammanhang. Det är inte snyggt, det är jättesnyggt. väldigt i min stil. det är snyggt, slappt, sött och sexigt på samma gång. kolla in skorna, eyelinern och accessoarerna i håret. raffigt värre!


empty space.



lite favoriter i repris såhär några minuter över fem. var med min vän sofie nyss. trevligt. nu ska jag fortsätta att granska bra bloggar och lyssna på the kooks. myspys. för att inte låta alltför lat så körde jag några ben och "få-upp-flåset"-övningar i veckorevyn. gick bra. tror ja ska börja jogga med hunden igen. vi båda kan behöva bättra på kondisen lite. vad gör ni ikväll då? för min del blir det ghost whisperer på fyran. kramar mina kalaspuffar!

girls.



Johanna
Elin

tjejerna är syrror med varandra. och dem har väldigt fina bloggar också.

sleepwalk.



foto.

älskar när det är glädje i bilder. det blir så mycket roligare då. och känslan man får... den spritter i hela kroppen. man blir alldeles sprallig. och den där känslan varar länge. man får fjärilar i magen. precis som när man är kär.

Ann-Sofie Back SS/2009



foto.

det är snyggt klädmässigt. men jag förstår inte grejen med tejp/plåster på snoken? inte mycket att hurra för. fransklänningen däremot, var en riktig höjdare. spanat in en på h&m som ja kanske tänker slå till på. 200 spänn hur som helst. men ja vette tusan när ja skulle ha användning för den. på en fest? ja, i skolan skulle man se för uppklädd ut.

idasjöstedthjärtamonki.

ida_monki

foto.

Monki ska samarbeta med ida sjöstedt. kollektionen går i svart, guld och mycket spets. det vill man ju inte missa. bilden här uppe ser ju lovande ut också. I oktober går hela spetaklet av stapeln.

the sun is on our side.



batik grekland. armband glitter. wayfarers glitter. rosklämma hennes. shorts vila...


klippte av de slitna topparna idag. spikrakt blev resultatet. är nöjd. efter klippningen gick ja och mamma ut på stan och shoppade upp oss på två par tröjor på intersport. nu slipper ja ha mina "vanliga skolkläder" på mig på gympan i skolan! när ja kom hem så fick ja höra "men, du ser ut om en helt annan person, Johanna!". lillsyrran var det som fick för sig att kläcka ut den meningen.

what´s up down under?

fifi_chachnil

foto.

Topshop har ett samarbete med underklädesdesignern Fifi Chachnil. de har fixat ihop en pinup-kollektion inspirerat av 50-talet. trosor och bh-ar bland annat, med färger som marinblått och dovrött. Kalaset börjar säljas redan idag. tycker om den marinblåa här uppe. sött.

have you ever seen the daylight?



top aa kjol espirit rosspänne hennes. mysigt att bara sitta på fönsterbrädan med en bra chic-lit framför sig... regnet smattrar utanför. fotokvinnan har ni här... älskar det härliga ljuset som denna morgon ger... imorgon har jag tid hos frisören. Äntligen!

som ni märker så byter jag header stup i kvarten. ni hinner säkert inte blinka. men jag är inte riktigt nöjd än. men såhär får det nog vara en stund nu. sen när jag har tagit lite nya pics med kameran så kanske ja fixar en lite mer "höstig" header. sen vill jag veta... vad vill ni se mer/mindre av i bloggen? Är ni nöjda och glada eller vill ni att ja ska ta med något extra? kanske fler outfits, inspirationsbilder eller vad ja nu ska dra till med...?

bedcrime and nightmare.



foto.

nya linnet var paj imorse när jag vaknade. måste varit en våldsam dröm jag var mn första tanke. bandet på ena armen gick av, men som tur är går det att sy fast. kanske inte alls var en dröm. kan ju bara ha vridit mig när ja sovit. brukar väldigt ofta vakna med att ja dragit ut hela täcket ur påskakanet! jag gör helknäppa saker i sömnen...


boiler-suit.



foto.

Först så såg jag den hos karoline. sen visade tjejen på fashiontoast upp den. hon bar upp den perfekt med ett par klackar på fötterna. topshop har en snygg i budgetklass. som en längre jumpsuit typ. ganska svårburen, man vill ju inte riskera att se ut som en bilmekaniker.

sophomore.



foto.

gillar den här damen. jen brill heter hon. gillar speciellt den första bilden. kan btw hända att jag skriver om det där inlägget som bara försvann förut. men det blir inte än i såfall.

huvudsaken.


herravdelningen på h&m har fina hattar... 70 spänn för denna godsak.

thoughts.

hade precis skrivit mitt största inlägg... och poff så krångade internet och allt bara försvann. så nu är jag arg på det. men det jag hade skrivit handlade om detta. ett himla bra inlägg!

thebest.

Lisaplace

lisa
lisa


tänk så glad man kan bli av dessa två människor.  


piggelin.



nya linnet från jc. 37 spänn bara...

ingen uppdatering igår. ja vet, ja vet. bara internet som inte ville funka. glad förresten för att ja hittade mina vita wayfarers. eller okej, syrran fann dem. i sin ridhjälm i hallen av alla ställen i världen. nu måste ja ner i köket och käka frulle. hela dan får ju inte gå än. förresten har ja tröttnat lite på den här knut-hysterin. vad sa hon? ja, att nästan alla går runt med knut på skallen. det är en supersmidig frisyr, ja vet. men hur kul är det när hela världen går runt med samma frilla på en skala 1-10? Ja, ja är fullt medveten att ja gör detsamma. men det ja vill komma fram till är att vi behöver nåt nytt. kanske man ska testa två flätor istället? toppen för oss långhåriga i alla fall!

don´t we just love this lazy days?



bäst att passa på att blogga nu på sommarlovet. sen kan man ju inte blogga lika mycket när plugget kör igång igen. men visst ska man inte sitta och glo framför datan hela dagarna när man har ledigt. njuta av sommaren liksom. men vad göra en sån här grå dag när bara regnet smattar mot fönsterrutan? inte vill man ut i alla fall. jo, alla som är hundägare vet ju att jycken måsta gå ut på walkies. men annars kan man ju inte göra så mycket mera än att städa, blogga, läsa böcker, tidningar... och sova såklart. går visst nåt program på fyran just nu... bandidas hette det nog. men inte kikar ja på dumburken. läser chic-lit istället. så mycket roligare sysselsättning just nu. sov sött mina kalaspuffar! ska ja göra. om ja lyckas somna i denna värme villl säga.

(apropå saftglaset däruppe. så spillde klantade ja mig lite nyss. spillde ut på jumpsuiten. skamvrån, johanna).


step by step.



klackarna här ska man ha. rosa och svart är väldans snygga kombinationer. cirkus 800 får man ta ut ur plånkan om man vill äga dem. och det vill man ju. från topshop.

so playful.

Liz Ham EditorialLiz Ham Editorial

foto.

mode när det är som bäst. lekfullt och kul. det gillas. mussepigg-öron... kanske det nya svarta?

baby, don´t make fun of us.



går mest runt och myser här hemma. i jumpsuit från gina t. addera rosetten i håret också, från hochm. vill ju inte precis gå ut. regnet smattrar ju mot fönstret. så istället dricker ja blåbärste och angstränger ögonen lite med boken "nedlagt byte". vad gör ni en sån här grå dag? kärlek!

bought.



dessa fina ting införskaffades idag. linnena fann jag på jc och åhléns. söta rosett-hårklämmorna på h&m. 150 riksdaler för allt. kors i taket, vilka fynd! behövde uppdatera basgarderoben lite så linnena va bra för det. och rosetterna fixar frillan. apropå frilla. beställde tid hos frisörn idag. slitna toppar som är i behov av att kapas. kramar till er! åt förresten majskolvar till lunch. finns det något godare att knapra på?

mot city.

nu ska ja till stan för lite shopping! visar er om ja hittat fina fynd sen! kärlekkärlekkärlek.

RSS 2.0