süßigkeiten.


die maus, der filz und hubba bubba.

Jag kom till världen 1993. Min mamma har berättat att jag sa "mamma" på BB. Sen så fick jag heta Johanna. Det låg lite historia bakom namnet, min gammelmormor hette nämligen Hanna. Men man la till "jo" istället. Och mitt mellannamn, Cornelia fick jag mycket senare.

Växte gjorde jag, såklart. Började läsa vid fyra års ålder (!). Mina första ord (förutom "mamma") var väl typ ost, bajs eller nåt. Såna där korta ord. Men innan detta, när jag fortfarande inte kunde stå på benen, så brukade jag alltid dra leksakerna till mig när jag satt där på filten. Och jag hade mitt favoritgosedjur, en mus. Den fick bara heta "musen". Jag var inte så kreativ vad det gällde att komma på namn då. Musen följde med mig vart jag än gick, till dagis, lekparken eller vad det nu kunde vara. Jag brukade sitta på mitt flickrum med rosa/röda väggar och leka att jag och musen gick på café. Men plötsligt en dag, när jag var lite äldre, kanske fyra-fem, så "försvann" den... Mamma och min syrra som jag skjutsade i vagnen, var ute på promenad, då den försvann spårlöst. Nu, såhär i efterhand, tror jag att musen blåste iväg i skogen. Min mamma tror att några killar som var i närheten, tog den. 



Det hängde en tavla med en stor björn på, på väggen över min lilla säng. När jag var rädd för den, så brukade jag ta till en gul snuttefilt/handuk, att trösta mig med. Jag var rädd för att den skulle ge mig mardrömmar, och då var filten bra att ha, där jag grät mina floder av krokodiltårar i. 

Jag hade även att annat gosedjur som tillhörde en av favoriterna, en hund som jag döpte till "Hubba Bubba", men jag kallade den för det mesta bara "Bubba". Den fick nog vara reserv när musen försvann. I andra hand liksom. Mitt absoluta favorittv-program var Pippi Långstrump. Jag vet att jag brukade sitta på en filt på golvet, mitt framför tv-n (som gamlingar gör när de inte ser texten på tv) och bara se när Pippi, med titeln världens starkaste tjej, gallopperade på Lilla Gubben. Och Herr Nilsson, Tommy och Annika och de andra karaktärerna... man kan säga att de var mina "hjältar". Och allt tjat om att "man minsann får fyrkantiga ögon av att glo för mycket på tv" visste jag inte ordet av. Något som jag sa när jag var mindre, och som jag kan säga fortfarande ibland, är "pangburgare" istället för hamburgare, "pangkakor" när det heter pannkakor och ett ord som jag inte riktigt lärt mig än (haha) är "majskorvar". Majskolvar.      



Det här inlägget blev lite av en saga ju. En bilderbok för små barn. Men men, nu vet ni lite hur jag är i alla fall. Eller hur jag var, ville jag ju säga. Förresten, vill ni ha en frågestund nån gång? Har haft det en gång förut, men tänkte starta en på nytt. Så... vill ni?  


sportlich.



Viceland.


es regnet auf Halloween. trick or treat?



jeans levi´s. tröja hm.

Ha en bra halloween!

müde und krank... ich werde dusche. dann ich werde in dem schönes bett schlafen.



Ska hoppa ner i sovsäcken snart! Men först blir det duschen. Shlafs gut!

nachtmensch... sie finden mich unter dem bett. bu!!! ich werde kürbis-suppe zu essen. bars!!!



Lite lagom läskiga bilder såhär till Halloween, haha!

Idag har jag: Ätit havregrysgröt med jordgubbssylt, varit ute med kaninen, pluggat svenska, ätit pannkakor med blåbärssylt och vaniljglass, lyssnat på musik, kollat på två gamla inspelade Grey´s Anatomy-avsnitt, druckit te, rastat hunden, försökt fått ur tovor ur håret, läst bloggar, plockat fram rött nagellack till syrran och varit ute och fotat. Ja, det var väl allt. Och nu sitter jag här med ännu en kopp chaí-te... iskallt såklart. Så går det när man kollar bloggar. Lite senare ikväll blir det andra avenyn och medium på tv. Förresten. Syrrans kanin var så envis när jag skulle sätta på den sele och koppel... tror bestämt att han är oxe. Och jag. Är sjuk. Ont i halsen och förkylning. Ingen simning för mig den här veckan då! Och bad-festen som jag skulle gå på, på lördag... bye bye med den. Att jag skulle vara sjuk just nu. Menmen... kärlek till er!   


die schuhe...



Har fått många frågor om var dessa klackar är köpta. Kan säga att dem kommer från Vagabond, men det är inte säkert att dem är kvar för att det var kanske två år sen jag köpte dem. Men det finns liknande på hm just nu! Dem är väldigt stadiga i klacken som ni ser. Är ju kilklackar. Blir 10 cm längre med dem... alltså 173, haha. Alltid nåt.  

liebe von lebensmitteln.



Fotos von gestern!

i´ve made up my mind.



Strumpbyxor på det! Och SMYCKEN! Utan smycken känner jag mig "naken". Glömde halsbandet i skolan en dag... jag vet. Ingen katastrof! Men smycken livar ju upp vilken outfit som helst.

filippa k a/w-2008

  

Plagg: Strumpor i pumpsen. Skinnjacka. Kavaj. Kostymbyxor. Handskar. Kjol.
Material: Stickat. Skinn. Lack. 
Färger: Grått. Svart. Vitt. Brunt. Orange. Rosa. 
Makeup: Naturligt. Blek hy. Ljusa läppar. Sotade ögon.
 

wasn't it you who said life was like a plastic cup?


hood kappahl. t-shirt hm herr.

Nu - frukost! Sen tänkte jag och syrran gå ut med kaninen. Mys!

being fond of chocolate... chocolate cookies for president!



Jag fick överlaget med florsocker och kaffe på från lillsyrran... woho! Annars gillar jag inte att DRICKA kaffe. Då är det te som gäller. Som nu t. ex. Love!

vests from my mother´s old days.



Två fina västar som hittades ute i förrådet igår! Ena är från hm och den andra från secondhand. Tänkte bära dem med en T-shirt under. Strumpbyxor eller jeans på det.

ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör.



In dem Badenzimmer. Nu ska jag och lillsyrran kolla på inspelade Heroes. Love!

you´re gonna be my wonderwall.



Oasis - wonderwall. Läsa Solo och sova nu. Liebe!  

violett tipp.


strumpbyxor twilfit. tröja gammal. smycken.

Tänkte skriva lite på novellen. Sen blir det gå ut med hunden och tacos! Love.

Ps. Hade inte kanal fyra igår kväll klockan åtta... så det vart ingen Idol. Men nu sitter jag här och kollar på tv4.se, och ser att Loulou åkte ut! Hon var ju så bra. Men mina favoriter som är kvar är Sepideh, Lars och Kevin.

nähe.



Gamla sysaker som jag gjort i allt från när jag gick i fjärde klass till sjuan. Ett förkläde, två kassar och ett lapptäcke. Mest nöjd blev jag med täcket. Älska lappteknik!

this thing gave me a peal of laughter.

"En naken man vid 22 år greps misstänkt för inbrott efter att ha fastnat i skorstenen till en livsmedelsbutik i den engelska staden Wigan. Teorin är att vissa av hans kläder ramlade av när han kämpade för att komma ut ur skorstenen".

Haha det var svårt att hålla sig för skratt när jag läste detta häromdan i tidningen... Man ville ju inte garva ihjäl sig när man satt där och pluggade i skolan. Alltså, försöka göra inbrott i en skorsten?! Den enda personen som dyker upp i min skalle är självaste tomten! Som man sett på amerikanska julfilmer.

unhearted - automatic loveletter.



skjorta veromoda. sockor.


even more greece 2005. octopus and saltwater in my heart.



1. Flip-flops.
2. Hotellet.
3. Hund.
4. Såhär snyggt var det inne på den australienska restaurangen på Ios...
5. Natt.

Och nu säger jag godnatt! Hemstudiedag imorgon. Innebär plugga svenska, där jag ska skriva en novell? Tips på vad jag kan skriva om?  

need some hot stuff baby tonight.

Ankle boot

Din Sko. Älskar dem!!! 449 kronor.

eating grapes. listen at breath taking music.



Lyssnar på Juliette Simms och frossar i vindruvor. Trojka-dans idag på idrotten. Kul! Nu ska jag läsa sofis mode. Hej!

far away from nowhere.


bought some secondhand clothes after school. only 90 crowns. sing hallelujah!



Nytt. Väst 75 kr. Sjal 15 kr. För att det inte ska ge för mycket "gubbkänsla" över västen, så tänkte jag matcha med lite mer feminima saker som typ klackar, rött nagellack, strumpbyxor... kommer bli snyggt! Eller vad säger ni?  

Idag när jag skulle lära mig lite ackord på gitarr på musiken:

Musikläraren: "Du borde nog klippa dina långa naglar så att du kan hålla på strängarna...".
Jag: "Ja, jag vet, haha. Ska klippa dem sen".
Musikläraren: "Vad bra då".
Jag: "Naglarna på den vänstra handen är jättelånga, men på den högra är de korta". 
Musikläraren: "Haha, du skulle ju ha långa naglar på den andra handen istället då!".
Jag: "Ja, haha!".

Sen så skulle han bara gå och kopiera några noter till en låt till mig, denna. Haha! Låten som mina småsyrror går runt och nynnar på hela tiden... "pata mera", mamma ia mamma ia pata, mamma ia mamma ia pata, mama ia mama ia pata, osvosvosv. Men den är nog enkel när man kan den. Lät nästan likadant hela tiden... alltså när man spelade den! Ska ju inte sjunga den direkt. Även fast den säkert låter likadant genom hela låten, typ...

Musikläraren: "Men ojdå... vad bra, du har klippt dina långa naglar nu".
Jag: "Alltså, nej... det är fortfarande samma hand".
Musikläraren: "Nejmen, ojdå, ,haha".


when music really mattered and the radio was king.



linne hm. kofta gammal. smycken. jeans billiga måndagen. kängor.

Ma-provet gick inte så bra idag... men tur är väl att vi "bara" får prova på hur nationella proven kommer se ut sen nästa termin, då det välgäller. Men ändå. Man vill ju liksom klara sig. Så är det nåt ämne som jag behöver öva på så är det matten. Lätt!  


traffic lights.


i´m not gonna move until you move.



Andra Avenyn väntar. Annars så spelas musik på stereon just nu... lillsyrran ville dansa. Och jag sitter här och lyssnar, pluggandes engelska. Ganska kul faktiskt. Jag gillar ju att skriva berättelser. Kramar!

playing with diamonds.


klänning hm. tights lindex. smycken.

Havregrynsgröt nu... sen skola! Hej.


looking at old pics from a trip to greece for about 3 years ago...



1. Hund
2. Lillsyrrans sandaler
3. Jag som har nåt i kikaren 
4. Växter
5. Badkläder på tork. Våran granne fick klättra ut på taket när dem blåste ner
6. Jag. 12 år. Solbrun, fräsch och pigg. Nu, 15 år. Blek, glåmig och tröööött
7. Mjau
8. Watermelon. My favorite

Jag är tillbaka! Det "löftet" höll ju länge, haha. Men jag insåg att jag inte kunde vara utan bloggen. Men som sagt. Ikväll ska jag boxas. Ska bli kul! Tänkte vila lite först bara. Är TRÖTT. Fyra matteprov den här veckan. Ett pyttelitet idag (plus so). Två imorgon och ett på onsdag. Mycket kan man säga. Och matte. Inte "mitt ämne" precis. Jag är en mer svenska och so-tjej... ni då? Pannkaka snart, mums!

det var inte meningen att det skulle bli jag och du.



body gina. mmmmmysbyxor på det. hrmpf...

Öva inför ma-provet nu. Ja, det är mycket prov just nu. SO-prov på måndag och matte på både tisdag och onsdag. Och en annan grej. Jag tänkte ta en paus från bloggandet. Alltså. Jag har så mycket på gång i skolan just nu. Där har ni anledningen till varför jag kanske bara skriver ett inlägg om dagen.... sen så har det ju med inspiration att göra också. Så när den faller på så KANSKE jag skriver nåt. Men jag slutar såklart inte blogga för det. Jag kommer väl tillbaka nån gång... okej, det där lät väl inte så övertygande. Eller? Kramar vill jag skicka till er!

UPDATE: Jag känner inte att jag klarar mig utan bloggandet... haha. Beroende helt enkelt. MEN. Som som sagt, så kommer det bara bli ett-två inlägg om dagen. Huvudsken är ju att jag skriver NÅT inlägg. Bloggar när jag har tid, för att inte göra en så stor grej av den här lilla grejen.


people will be people always.



1. My mouth with a lot of lipgloss.
2. My velour-bag, which i never use. How come?
3. Mickey Mouse.
4. My hand.
5. A little box, where i keep all my rubbers in.

Pluggat SO inför provet på måndag. Kalla kriget. Pratat med faster har jag också gjort. Stockholm på lovet. Vad gör ni en lördag? Nu - en välbehövlig pluggpaus. Nya veckorevyn som jag inte öppnat än får det bli. Grönt te på det. Love!

vi borde skratta åt allt igen, men vart är den där regnbågen?



Myspys. Idol nu. Jaaa! Kulkulkul. Inte mycket sömn inatt... kollde i nya skolkatalogen istället för att sova. Vart ingen Blog Awards för min del... ni som var där. Var det kul! Kram på er!

white t-shirt. warm and cosy. nighty.


thursday... and i´m back.


kofta veromoda. fodral gina. chinos lindex. smycken.


Hej på er! Jag lever. Har bara pluggat lite, tagit en paus från datorn i två dagar (!). Jag som trodde jag inte klarade mig utan den. Spinning på idrotten i skolan idag... kul! Men jobbigt. Speciellt när man inte fått nån sämn den här natten... Okej. Nu ska jag till bussen, i regnet. Kram!

snapshotz.



Tänkte hinna se på Gossip Girl som jag spelat in... innan jag drar till boxen. Kram på er!

Dialog när jag skulle boka ett boxpass förra veckan:

Jag: "Hej jag skulle vilj boka box tills imorgon".
Receptionisten: "Eh... boka bord? Då har du kommit fel".
Jag: "Nejnej, boka box".
Receptionisten: "Jaha, du menar box. Okej, då är du bokad".

Det var kul, men inget slår det här samtalet mellan mig och min (drömmande) syrra.  

breaking it up.


skjorta veromoda. basker/mössa lindex. jeans cm. halsband glitter. kängor dinsko.


Tandläkaren imorse. Fick bedövning innan dem satte igång med att borra mitt hål. Aldrig fått bedövning förut. Gjorde inte ont, men obehagligt var det ju. Ingen känsel i halva tungan och underläppen. Höll i sig i tre timmar kanske. Sen gick svullnaden ner... och jag slapp dregla när jag drack mjölk och kunde tugga när jag skulle äta knäckebröd. Kände mig för en kort stund, handikappad i munnen. Men nu är det över! Och jag ska boxas ikväll! Kulkulkul.

nej, vi var luft. luft och inget mera.


hoodie bondelid. linne twilfit. tights lindex.

Hejhej! Det får bli en gammal bild för det funkar inte  att ladda upp bilder nu... Nu ska jag boka box för imorgon och sen blir det duschen! Nu kom min lillsyrra in till mitt rum ikädd grodhandduk för en godnattpuss... Godnatt på er!

saturday. 00:09 pm.



Igår när jag skulle väcka min syrra för att vi skulle gå ut med hunden tillsammans:

Jag: "Vakna, Kasper är kissnödig".
E: "Mmm... sen".
Jag: "Nej, nu!".
E: "Jag behöver Kurt".

"Det här ska jag komma ihåg", tänkte jag när jag skrattade nerför hela trappen... och sen gick ut med hunden. Själv. Såklart. E behövde ju Kurt. Vem denne Kurt är? Ingen aning! Puss och godnatt på er.

studying social science. listen on music. am tired. dog need walkies. and so do i.



Jag har möblerat om i mitt rum lite. Nu står sängen vid dörren och skrivbordet vid fönstret. Det var väl den största förändringen! Men man kan nog inte säga att det var en extreme home makeover direkt... jag själv skulle inte säga "oh my god!", haha. Och hunden... är på samma plats där han brukar vara - mattan. Men ojdå, han är ju ingen möbel. Märks det att jag inte är riktigt vaken? Förresten, mina småsyrror leker kurragömma... lever loppan! Kanske man också skulle göra nån gång. Kram på er!

i will always be the same... rolling with the changes.



Nästan pinsamt att jag aldrig använt den här västen. Kanske för den legat i tvätten hela tiden? Fyndad på secondhand. 25 spänn. För länge sen. Men den skulle nog bli perfekt nu i höst! Med ett par strumpbyxor och en kavaj över... eller varför inte päls.

fredag. freitag. friday. or whatever you call it.



tröja gammal. tights lindex. smycken. kängor din sko.

Simmade efter skolan med syrran idag. Eller... vi plaskade väl mest. Blödde lite på knät när jag slog i kanten. Och klämde foten i dörren till omklädningsrummet, haha. Träffade en kompis som jag inte sett på länge. Trevligt! Idol snart. Trött som tusan. Hur mår ni då?  

she have that scarfe i gave you.



randigt hm. jeans cm. smycken. klackar vagabond.

Okej, i skolan idag hade jag VERKLIGEN INTE kilklackarna på mig. Utan kängorna från din sko. Mycket bekvämare. Minst lika snyggt också. Idag var jag allt annat än vaken i skolan. Ja, hemma också. Måste bli ändring på det. Jag gör ju helt knäppa saker... dukar fram en massa skedar när familjen ska äta pasta liksom. Av tröööötthet. Godnatt på er! Förresten. Jag testade en marinblå kappa på hm tidigare idag. 600 spänn. Den satt fint. Kanske ska köpa den. Kanske. Men jag har ju varit inne lite på päls också...

leather jacket/velvet top.



Två secondhandfynd som jag gjorde idag. Skinnjacka och en sammetstop. Klänningen som jag pratade om förut hade hål upptill. Min mamma trodde det var brännmärken och jag trodde det var en katt som blivit arg. Jag la undan lite kläder där också... en snygg skinnväst (!) och ett par gamla Levi´s som jag tänkt rulla upp. Ni vet, "pojkvänsjeansen". Efter hård SO-pluggning nu så ska jag gå ut med hunden och sen blir det sova. Love!

hamburger. milk. add social science and a happy mood... grey´s anatomy guys!



Min lunch. Magen kurrade och jag for upp ur stolen från engelska-pluggandet - och mot kylen. Hade tortillini, köttfärssås och spaghetti och hamburgare att välja mellan... klart jag valde hamburgare!

the road is long when the mind is narrow.



hoodie bondelid. t-shirt gina tricot.

Inatt drömde jag att gamla Idol-Daniel (han som är eller var ihop med Amanda Jenssen... har inte så bra kändiskoll, haha) var kär i Emma Watson... ni vet tjejen från Harry Potter. I alla fall. Daniel hade fått en "fling" på henne för att hon hade fått en snyggare klädstil. Lite lustigt att VeckoRevyn visade det då, och sen så drömde jag om det. Men Daniel var nog inte med där i alla fall... Och en sak som hände igår kväll då. Verklighet nu alltså. Jag var ute med min hund på kissning. Helt plötligt snubblade jag på honom. Det måste ha gjort ont, Kasper! Min klumpighet och mörker rimmar dåligt. Nu ska jag göra en tidslinje i SO:n, skriva ut 10 olika viktiga händelser, från 1945 till idag. Önska mig lycka till. Puss! Förresten, jag missade Gossip Girl i söndags... var det bra? Vad missade jag? Jag är helt besatt av serien (och böckerna) så jag måste fråga! Klart att jag missade reprisen igår efter skolan då också... attans.

so sleepy. so hungry. so thirsty. oh. i´m such a whining human.



Utstyrseln för boxen som jag kom hem ifrån för nån timme sen. Nyss åt jag päron som var stora som bowllingklot, som om dem kom från mars eller nåt. Min ena lillsyrra hade nåt stort i handen som hon knaprade på... "vad äter du?", sa jag. "Eh... päron ser du väl". Nu blir det grönt te och ostmackor... mig i ett nötskal! Hemstudiedag imorgon. Betyder plugga engelska. Och SO om jag hinner. Puss och godnatt!


fresh laundry.



Nyduschad. Ansiktsmask och peeling på det. Ska upp tiiidigt imorgon för att yoga. Innan skolan alltså. Så egentligen är det dumt att gå och lägga sig vid den här tiden... men jag får väl skylla mig själv. Ingen bra tröst det där, haha. Men nu ska jag sova! Godnatt.

Ps. Häromdagen la jag undan två saker på secondhand. En svart sammetsklänning som jag ska kapa av en bit. Den är ju till fötterna nu liksom. Plus en brun kort skinnjacka. Jippie! Äntligen hittade jag en snygg skinnpaj som INTE är i storlek XXXXXXL. Och i gubbmodell för den delen. Men helst av allt så skulle jag vilja ha en svart kort i mc-modell. Men men... den här kommer bli värsta kapet. Kostade under hundralappen! Ni lär får se mina fynd till veckan. Ds.

autumn. october. means brightly coloured leaves on the ground and warm clothes.



Nu ska jag göra klart slutreflektionen i svenskan. Sen ska jag nog ringa en kompis. Pusselipuss.


sunday 12:26 pm. study. reading magazines. listening on music.


stickat secondhand. smycken old stuff. tights lindex.






food. shrimp and pasta. watching tv. eating candy... living life. hah.



Mätt som sjutton nu. Stjärnor på is på tv. Men jag ville se nån bra film istället. Bubbles och dime-choklad - mina favoriter i godisväg. Vilka är era? Puss och godnatt!

gonna be the wild one.


stickat secondhand. linne åhléns. tights lindex. armband glitter.

Räkor och pasta nu! Yummie. Puss.

saturday. 18:51 pm.


i´m in need of sleep. full stomach of the applepie and custard.



Nu är ja sådär dum igen, när jag faktiskt KAN gå och lägga mig i tid, men istället väljer att stanna uppe och kolla på inspelade Heroes från igår... Aja, nu SKA jag gå och sova. Eller lite Veckorevyn-läsande vore ju trevligt. När man är sådär tuggummiseg som jag är när jag är trött. Dröm fina drömmar nu! Inte såna här konstiga som jag brukar drömma, haha.

turn up the volume!



Ny header på bloggen! Vad tycks? Själv är jag nöjd. Jag bytte för jag ville ha den lite mer "höstig". Den var ju ganska somrig från början...


my old teddybear bag, when i was a little girl.


skjorta veromoda. strumpbyxor mq. smycken väska old stuff.

Jag har kommit på en fiffig liten grej. Jag la kameran mitt på golvet och så gjorde jag lite skutt i luften nu vet, haha. Snyggt uppifrån, tycker jag. Och taklampan fick ju agera hatt som ni ser. Ikväll blir det nog nån bra film. Men nu ska jag ta och vila. Har knappt fått en blund den här veckan. Ska nog också ta mig i kragen och ringa mina kompisar som jag inte pratat på... länge. Skriver mer sen. Puss.

ruter.



skjorta veromoda. jeans cm. smycken old stuff. kängor dinsko.


Blir nog bara detta inlägg för kvällen. Jag måste göra en skolgrej och sen vet ni ju vad som väntar. Idol, heroes och andra avenyn. Mycket alltså! Puss på er!


the heart is pumping for a life.



kofta kappahl herr. fodral gina. chinos lindex. kängor dinsko.

Hej era söta saker! Nu blir det kanelbullar och te med familjen... heja Loulou  i Idol! Godnatt!

RSS 2.0